Home Regioinfomatie

Regioinformatie

Print PDF

 

Drenthe kan worden verdeeld in een drietal regios:

Noord- en midden Drenthe

De natuur in dit gebied wordt grotendeels bepaald door zijn waterlandschap. Verschillende riviertjes vormen tezamen de Drentse Aa. Noord- en Midden Drenthe biedt uitstekende recreatieve mogelijkheden op het gebied van wandelen, fietsen en vissen. Naast de prachtige natuurgebieden zoals het Stroomdallandschap Drentse Aa en het Fochteloërveen is dit noordelijke deel van Drenthe ook rijk aan typische esdorpen.

Lees meer over de regio Noord- en Midden Drenthe

Zuidwest-Drenthe

Drenthe staat bekend om haar afwisselende en levendige natuur. De streek Zuidwest Drenthe heeft aan deze beeldvorming een duidelijke bijdrage geleverd. Dit zuidwestelijke gedeelte van de provincie is één van de meest diverse en waardevolle plattelandsgebieden die Nederland rijk is. De veenkoloniën, eeuwenoude cultuurlandschappen en de nationale parken Dwingelderveld en het Drents Friese Wold zijn slechts een greep uit de vele unieke gebieden.

Lees meer over de regio Zuidwest-Drenthe Zuidoost-Drenthe

Zuidoost-Drenthe

Typerend voor deze streek zijn de hunebedden en veengebieden. Eén van de mooiste veenrestanten in Nederland, het Bargerveen gelegen in het oostelijke deel van Drenthe wordt hedendaags beheert door Staatsbosbeheer. Zuidoost- Drenthe biedt volop mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een authentiek stukje natuur of gewoon even lekker willen uitwaaien op de heide.

Lees meer over de regio Zuidoost-Drenthe Noord- en Midden Drenthe

Drenthe Algemeen

Voor informatie over campings, bungalowpark en hotels evenals evenementen, musea en recreatieparken kunt u terecht op de website van Drenthe, namelijk http://www.drenthe.nl/.